Teknoloji

Google, Apple’ın AirTag’lerine bir alternatifle yanıt vermeye hazırlanıyor olabilir

Geliştirici (ve güvenilir sızıntı yapan) Kuba Wojciechowski, Google’ın Apple’ın AirTags izleyicileriyle rekabet edebilmek için bir konum izleme izleyicisi veya rozeti üzerinde çalıştığını bildirdi.

Wojciechowski, Google’ın yakındaki Bluetooth cihazlarını hızlı bir şekilde eşleştirme yöntemi olan Quick Pair’de bu tür rozetlere atıfta bulunulduğunu keşfetti ve bir Twitter dizisinde Google’ın kendi birinci taraf rozetini (veya takipçisini) geliştirdiğini iddia etti.

Wojciechowski’ye göre cihaz ” GR10” ve ” groguadio“alternatif isimlerin yanı sıra” Grogu“( Star Wars serisi The Mandalorian’daki bebek Yoda karakterinin adı ) ve şu anda Google Nest grubu tarafından geliştirilmektedir. Bu, Nest markalı bir parça olarak piyasaya sürüleceği anlamına gelmese de Wojciechowski, takipçinin birden fazla renk seçeneğiyle piyasaya sürülebileceğini ve kullanıcıların Apple AirTag’inkine benzer bir sesle kayıp bir cihazı bulmasına yardımcı olacak yerleşik bir hoparlör içerebileceğini söylüyor.

Wojciechowski aynı zamanda “Grogu” takipçilerinin de hayranı. Bluetooth LE ve ultra geniş bandı (UWB) destekleyebilir. iddialar. Google’ın ileri teknoloji cihazları Pixel 6 Pro ve Pixel 7 Pro, her ikisi de UWB ilişkilendirmesini desteklerken, şimdiye kadar yalnızca Nearby Share gibi özelliklerle sınırlıydı. UWB, bir rozete hem mesafe tahminlerini hem de yönleri gösterme yeteneği verirken kayıp eşyaları bulmak için Bluetooth’tan çok daha fazla hassasiyet sunar ve Wojciechowski şunları söyledi: Google’ın izleyicisinde büyük olasılıkla UWB bulunsa da, üzerinde çalıştıkları “Bulucu Ağı” için bu bir gereklilik değildir – BLE yeterlidir” diyor.

Wojciechowski, Google’ın ürünü Mayıs 2023’teki Google I/O Geliştirici Konferansı sırasında duyurabileceğini ve sonbaharda bir Google etkinliği sırasında yeni Pixel cihazlarıyla birlikte piyasaya sürebileceğini varsayıyor.

kesan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu