Yaşam
Havuç taratorunun tanımı, nasıl yapılır?
Mezeler, her öğünün yanına çok yakışan popüler bir eşlikçidir. Zeytinyağlı ve yoğurtlu mezeler özellikle et yemeklerinin yanında tercih ediliyor. Açlığı bastırmak için yemekten önce, hatta bazen yemek yerine tercih edilir.
Osmanlı mutfağında severek tüketilen havuç tarator yoğurtlu bir mezedir. Basit hazırlanışı ve lezzeti ile sofralarda yerini alıyor. Az malzeme ile çok lezzetli bir meze olan havuç taratorunun tanımını sizler için araştırdık.
İşte sofralarınızın favori mezesi olacak havuçlu tarator tarifi…
HAVUÇ TARATOR TARİFİ
4 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA
Malzemeler;
- 2 büyük havuç,
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 5 adet iri kıyılmış ceviz içi,
- Tuz
Yapılışı;
- Havuçları rendeleyin ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
- Havuçları tavada zeytinyağı ve suyu ile canlılığını kaybedene kadar yaklaşık beş dakika kavurun ve ocaktan alın.
- Geniş bir kapta yoğurdu, süzme yoğurdu, sarımsağı, ceviz içi ve tuzu damak zevkinize göre ayarlayıp güzelce karıştırın.
- Sotelenmiş havuçlar soğuduktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Havuç taratorunu servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
İsteğe göre kıyılmış dereotu, maydanoz veya pul biberle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!